06 - 44 99 99 19    info@mtbxtra.nl

De Marke Compleet

Een verrassend keuzemenu van wandelen met alpaca's of mountainbiken door de bossen met daarna gezamenlijk een heerlijke verzorgde maaltijd!

Voor een veelzijdig en geslaagd teamuitje of familiedag!

De ene persoon is de andere niet. Sommige mensen (jong, oud, m/v) houden van een avontuur en inspanning, anderen (ook jong, oud, m/v) vinden rust en ontspanning veel fijner. Binnen een gezin, team of vriendengroep kunnen er dan ook verschillende interesses zijn. Voor lekker eten loopt iedereen echter wel warm!

Het "De Marke Compleet"- pakket is er om mensen een leuke tijd te geven. Een deel van de groep gaat met Hans op de mountainbikes het bos in, de anderen zullen met Esther een alpacawandeling door het dorp maken. Natuurlijk starten we wel met z'n allen onder het genot van een drankje en wat lekkers. Daarna scheiden de wegen zich voor zo'n anderhalf uur. Na het stappen of trappen staat een uitgebreide maaltijd voor de deelnemers klaar. Uiteraard in goed overleg. Barbecue, frituur, chinees, Hollands, alles is mogelijk!

Weet je al genoeg en wil je meteen reserveren? Mail ons
En anders lees je hieronder toch gewoon verder?


Programma

Bij aankomst staan koffie/thee en fris voor je klaar. Natuurlijk vergezeld van wat lekkere koeken of andere zoete versnapering. Tijdens het eten en drinken zullen we ons aan elkaar voorstellen en zullen Esther en Hans wat vertellen over de zorgboerderij, de alpaca's en de mountainbike-liefhebberij. Daarna gaat de groep uiteen. Eén deel loopt met Esther mee naar de alpacaweide, het andere deel loopt nog iets verder door naar de bike-shed. Als het goed is treffen we daar respectievelijk 3 alpaca's of een (groeiend...) aantal mountainbikes. Voor de alpacawandeling is een helm niet verplicht, bij het fietsen echter wel. We hebben er een aantal liggen, dus dat komt vast goed.

Alpacawandeling

Dan gaat het eindelijk gebeuren. Nou ja, bijna dan. Vanzelfsprekend mogen de alpaca's eerst nog even gevoerd en (als ze het willen...) geaaid worden. Daarna lopen we om het dorp heen richting het grote hunebed van Noord-Sleen. Het tempo van de dieren ligt lekker laag, zodat én iedereen mee kan én het heel rustgevend is. Relaaaaaax :-) Bij het hunebed aangekomen mogen de alpaca's lekker grazen en zullen wijzelf ook even chillen en ongetwijfeld foto's maken.
Terug gaan we dóór het prachtige dorp en vergapen wij ons aan de typische Drentse boerderijen.

Mountainbiketocht

De mountainbikers zijn net als de alpacawandelaars ongeveer anderhalf uur onderweg, maar dan iets sneller. Ten noorden van Noord-Sleen ligt een van de mooiste mountainbikegebieden van Nederland, het Sleenerzand. En dat op slechts 5 minuten fietsen van de boerderij! Ervaring op de mountainbike is niet vereist. Hans vertelt voor vertrek een aantal eenvoudige, maar belangrijke zaken over rijtechniek en bediening. En verder is enthousiasme genoeg om door het bos te crossen met een grijns van oor tot oor.


Eten

Als we allemaal weer terug zijn gaan we gezamenlijk lekker eten. Wát we eten en hoeveel we samen doen hangt helemaal af van je eigen wensen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf lekker te ontspannen en je te laten "bedienen". Denk aan een barbecue, friet met snacks, Hollands... Maar het is ook hartstikke goed voor het teamgevoel om (een deel van) de maaltijd samen te bereiden. Alles natuurlijk in goed overleg van tevoren.
Het team van De Marke zal er in ieder geval voor zorgen dat alle voorbereidingen zijn getroffen en dat er plenty drinken klaarstaat.

Alpaca's

De alpaca is een prachtig dier dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Door het geduldige, rustige karakter van de dieren is het één van de prettigste dieren om mee te wandelen. Daarnaast zorgt de wollen vacht voor een enorm hoge aaibaarheidsfactor :-)

Alpaca's lopen niet hard. Een wandeltocht met deze beesten is dus ook uitermate geschikt voor kleine kinderen.

Overig

Wij werken zeer nauw samen met Zorgboerderij De Marke. Die boerderij gebruiken wij namelijk als verzamelplek. Ook verzorgt men daar het eten en drinken rondom het mtb-arrangement.

Kijk voor veelgestelde vragen over mountainbiken en autisme op onze FAQ-pagina.