06 - 44 99 99 19    info@mtbxtra.nl

Wat gaan we doen?

Vlak bij de thuisbasis van MTB-Xtra ligt een van de mooiste mountainbikegebieden van Nederland: Sleen. Een paradijsje met bospaden, singletracks en vergezichten.

MTB-Xtra organiseert laagdrempelige dagtochten door deze omgeving. We zorgen met elkaar voor een sportieve en gezellige dag, waarbij natuurlijk ook tijd wordt gemaakt voor een hapje, een drankje en eventueel een goed gesprek.

Het tempo van de rit bepalen we aan de hand van de conditie, ervaring en enthousiasme van de deelnemers. Wij vinden het absoluut het allerbelangrijkste dat iedereen zo veel mogelijk plezier heeft. Natuurlijk is het leuk om soms effe lekker te scheuren over de zandpaden, maar de ervaring leert dat een stukje bochtig sturen tussen bomen en wortels door vaak een veel grotere lach op ieders gezicht tovert.

Geen fiets? Geen nood.
We hebben een aantal wat oudere, maar uitstekend onderhouden mountainbikes staan die te gebruiken zijn tijdens de tochten. Wanneer je zelf een mountainbike hebt, en die mee kunt nemen, is dat natuurlijk ook prima!

Hoe werken wij?

Iedereen kent beperkingen en uitdagingen. In welke mate deze uitdagingen invloed hebben op je doen en laten verschilt echter van persoon tot persoon. Wat voor de één absoluut niet hinderlijk is, vindt de ander juist uiterst frustrerend. En vice versa.

Wat in alle gevallen de échte uitdaging is, is het zoeken naar manieren om met de beperkingen om te gaan. Hoe zorg je ervoor dat je problemen je leven niet gaan be- of overheersen? Vaak kun je dat niet alleen. Gelukkig zijn er experts die je daarbij kunnen helpen. De coaches van MTB-Xtra en Zorgboerderij De Marke (www.zorgboerderijdemarke.nl) hebben zich gespecialiseerd in autisme gerelateerde problematiek.

Met al je vragen over dit onderwerp kun je trouwens sowieso bij hen terecht. Mail dan naar info@mtbxtra.nl

Mountainbiken

De belangrijkste activiteit die wij organiseren is mountainbiken. We gebruiken de terreinfiets om heerlijk de Drentse bossen in te gaan om met z'n allen een fantastische ervaring te hebben. Natuurlijk lopen we het risico om een beetje vies te worden :-) maar dat hoort erbij! Ervaring is geen vereiste, enthousiasme wel.

Waarom mountainbiken? Eenvoudig. Omdat dat een laagdrempelige manier van bewegen is. Iedereen die kan fietsen kan zich ook verplaatsen op de mtb. En omdat je het beste kunt mountainbiken in de natuur, waar de sfeer het prettigst prikkelarm is en de lucht het zuiverst.

Voor, tijdens en na de rit is er gelegenheid om te praten over allerlei onderwerpen. Dat kunnen "lichte" zaken zijn, maar ook serieuze onderwerpen gaan we niet uit de weg. Onze ervaring op het gebied van autime, gedrag en onderwijs is groot. We kunnen dus ook met jóuw verhaal uit de voeten. Dat maakt MTB-Xtra speciaal.

Voorbeelden van doelstellingen

  • Het opdoen van positieve energie en het beleven van succes-ervaringen
  • Contact durven leggen met een vreemde
  • Beter communiceren met leeftijdgenoten
  • Positieve ervaringen opdoen op het gebied van zelfbeeld
  • Verkennen van je fysieke grenzen
  • Jezelf durven te "laten gaan"
  • Vertrouwen krijgen in de ander
  • Leren omgaan met onbekende situaties
  • Leren opvolgen van opdrachten, omgaan met gezag

Overig

Wij werken zeer nauw samen met Zorgboerderij De Marke. Die boerderij gebruiken wij namelijk als verzamelplek. Ook verzorgt men daar het eten en drinken rondom het mtb-arrangement.

Daarnaast maken wij gebruik van de kennis en kunde van de medewerkers van de zorgboerderij. Hun expertise op het gebied van autisme is enorm. Daar maken wij dankbaar gebruik van!

Kijk voor veelgestelde vragen over mountainbiken en autisme op onze FAQ-pagina.