06 - 44 99 99 19    info@mtbxtra.nl

Praktische informatie


Dagindeling:

De dag begint met een ontvangst met koffie/thee/fris en wat lekkers bij de woonboerderij in Noord-Sleen. Daar zullen wij ons voorstellen en alvast een voorproefje nemen op de gezelligheid. Iedere deelnemer krijgt een bidon met water mee. De bidon mag je houden :-)

Daarna wordt, na een korte introductie bij de fietsen, onder leiding van een ervaren gids (Hans Vliegenthart) een tocht gemaakt van 1 tot maximaal 3 uur, afhankelijk van leeftijd, ervaring en conditie. Uiteraard zullen we onderweg een aantal keer stoppen om te genieten van het uitzicht en, indien nodig, even uit te rusten.

Bij terugkomst staat de verfrissing al klaar. Ook is er dan de mogelijkheid om fietsen en rijders af te spoelen.


Wat moet je zelf meenemen:

- Sportieve kleding
- Stevige (sport)schoenen
- Een helm *
- Enthousiasme, doorzettingsvermogen en gezelligheid

* Als je zelf geen helm hebt kun je er een bij ons lenen. Geef het wel van tevoren aan.


Waar zorgen wij voor:

- Een geschikte mountainbike (indien nodig)
- Hapje en drankje vooraf en naderhand
- Korte uitleg voorafgaand aan de rit *
- Begeleiding en eventuele reparaties tijdens de rit
- Enthousiasme, doorzettingsvermogen en gezelligheid
- Lunch voor of na de rit **

* Voor de tocht bespreken we de belangrijkste zaken zoals remmen, schakelen, klimmen en dalen, gedragscode, enz.
** Meerprijs. Graag laten weten bij reserveren.


PS Zelf je MTB meenemen mag natuurlijk ook. Een peperdure fiets meenemen mág uiteraard wel, maar persoonlijk vinden wij materiaal/prijs ondergeschikt aan enthousiasme en fun ;-)


Video route

Hieronder vind je een video die een goede indruk geeft van de omgeving en de mountainbiketrack van Noord-Sleen.

De route ligt overigens niet vast. Aan de hand van de conditie, ervaring en leeftijd van de deelnemers kan de route langer of korter gemaakt worden.
Op dit moment is de "standaard-route" zo'n 16 kilometer lang. Dat betekent dat we, met een aantal kleine stops, ongeveer 2 uur onderweg zijn. De route is eventueel in te korten naar ca. 12 kilometer, of uit te breiden naar maximaal 36 kilometer. Die laatste optie is in verband met de diversiteit van het parcours (soms technisch, soms vlak, zand, bos, etc.) alleen geschikt voor ervaren rijders.


Video bike-shed

"Come. I want to show you my playroom..."

In de bike-shed hangen de fietsen te wachten op hun volgende tocht. Het is ook de plek waar het onderhoud aan de bikes wordt gepleegd en waar de reserveonderdelen liggen opgeslagen. Voldoende ruimte, licht, elektriciteit, gereedschap en apparatuur zorgen ervoor dat het voor de fietsliefhebber eenvoudig is zichzelf er vele uren te verliezen.